Case Matiimi Oy: Työnohjaus tukee lastensuojeluyksikön ammattilaisia

Matiimi Oy tuottaa lastenkotipalveluita sosiaalisesti ja psyykkisesti oirehtiville 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Treilin työhyvinvoinnin ja kriisityön asiantuntija Johanna Vilppola on tehnyt Matiimi Oy:lle työnohjausta vuoden 2018 syksystä alkaen. Palveluun kuuluvat työnohjaukset ja koulutukset sekä vuosittainen kehittämispäivä.

– Johannan tapa kohdata työyhteisömme on ollut loistava jo ensimmäisestä kerrasta alkaen. Silloin puhuimme avoimesti siitä, mitä työnohjaukselta tarvitsemme ja mitä emme halua, ja Johanna on osannut toteuttaa työnohjauksen tarpeitamme kuunnellen. Olemme työnohjauksissa käyneet läpi muun muassa yhteisömme arvoja ja perustehtäväämme. Olemme oppineet samalla tuntemaan työkavereita paremmin. Asioiden käsittely on lisännyt ymmärrystä ihmisten erilaisia toimintatapoja kohtaan, lastenkoti Kissankellon yksikönjohtaja Piia Lappi kuvailee.

Matiimiin kuuluu kolme eri yksikköä: Kissanminttu, Kissankello ja Kissankulma, joissa on yhteensä 21 asukaspaikkaa. Pitkät juuret alalla ja vahva ammattitaito kuuluvat Matiimin vahvuuksiin. Myös työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan ja se näkyy muun muassa pitkinä työsuhteina.

– Meidät tunnetaan alalla Kissataloina ja meillä työntekijöiden pysyvyys on todella hyvä. Työnohjaukset ovat yksi tapa tukea työntekijöidemme hyvinvointia, Lappi sanoo.

Tapaamiset ovat odotettuja ja kehuttuja

Johannan toteuttama työnohjauspalvelu tapahtuu jokaisessa yksikössä omana ryhmänään. Tapaamisia on säännöllisesti muutaman viikon välein, mutta tarpeen vaatiessa työnohjausten väliä on tiivistetty, jos työssä on tapahtunut yllättäviä asioita, joiden käsittelyyn on tarvittu lisätukea.

– Johannan kanssa meillä on erittäin toimiva ja luottamuksellinen työnohjaussuhde. Sillä on valtava merkitys, jotta työntekijämme voivat hyödyntää palvelun parhaalla mahdollisella tavalla. Tapaamiset ovat odotettuja ja kehuttuja. Työnohjaus on auttanut myös työtäni esimiehenä. Työnohjauksien kautta työntekijöiden vahvuudet ovat nousseet hyvin esiin. Näitä vahvuuksia puolestani hyödynnän mielelläni erilaisissa työtehtävissä, Lappi sanoo.

Ohjausta työyhteisö ja yksilöt huomioiden

Yksikkökohtaisten työnohjausten lisäksi Johanna on pitänyt Matiimille kehittämispäivän, joita tullaan jatkossa järjestämään myös lisää. Päivä koettiin hyväksi ryhmäytymisen kannalta ja työyhteisön yhteinen kehittäminen oli hyödyllistä ja antoisaa. Kaiken kaikkiaan Johannan ja Matiimin yhteistyö on ollut koko työyhteisölle merkityksellinen.

– Suosittelen Johannan työnohjausta todella lämpimästi muillekin aloille. Hän on rohkea ja monipuolinen ammattilainen, joka osaa huomioida ja kohdata sekä työyhteisön että yksilön poikkeuksellisella tavalla, Lappi summaa.

Matiimin työnohjauksesta saatuja palautteita:

”Työnohjaus ollut todella tärkeä sekä henkilökohtaisesti että ryhmätasolla. Se on ollut paikka, jossa jakaa asioita, pohtia niitä monilta eri kanteilta ja ennen kaikkea ryhmässä. Se on antanut vahvuutta ja rohkaisua ja on siksi ollut erittäin merkittävää.”

”Työnohjaus on äärimmäisen tärkeää, myös osa ammatillista kasvua ja tätä kautta myös vaikuttaa lastensuojelun asiakkaisiin asti. Hyvä työnohjaaja (kuten Johanna), antaa työkaluja työyhteisölle ja auttaa tarvittaessa katsomaan asioita eri näkökulmista, jolloin työyhteisölle avautuu mahdollisuus kehittää omaa työtään, huomioimaan työskentelytapoja jne.”

”Työyhteisön ja Johannan välinen suhde on lämmin, huumorintäyteinen, arvostava ja kannustava molempiin suuntiin.”