Hoitoapulaisemme Timo: ”Yksikään työpäivä ei ole samanlainen”

Puhdas ympäristö vaikuttaa sekä asukkaiden että työntekijöiden terveyteen ja mukavuuteen; hoitoapulainen Timo Suonto huolehtii siitä, että Treilin kodeissa paikat pysyvät siistinä.

Muistisairaiden asumispalveluyksikössä työskentelevän Timon työpäivät koostuvat monipuolisista siivoustehtävistä kuten asukashuoneiden ja yleisten tilojen puhtaanapidosta. Vaikka Timolla on takanaan jo useita vuosia treililäisenä, päivät eivät käy pitkäksi.

– Työpäivät vaihtelevat hyvin paljon, eikä tyypillistä työpäivää ole, hän toteaa ja kertoo pitävänsä eniten työn konkreettisuudesta: oman kättensä jäljen näkee heti.

– Lisäksi Treilillä saa tehdä omia ratkaisuja ja itsenäistä työtä. Aika hyvin pystyy vaikuttamaan siihen, miten hommat menee, Timo toteaa pohtiessaan työnsä parhaita puolia.

Aikaa jää myös harrastuksille

Kun Timo vuonna 2012 aloitti Treilillä työskentelyn, hänellä ei ollut taustallaan puhdistuspalvelualan koulutusta. Muutama vuosi sitten hän päätyikin esimiehensä vinkistä suorittamaan kotityöpalvelujen ammattitutkinnon osan. Kotisiivouspalvelujen tuottaminen -tutkinnon osan avulla hän sai täydennettyä työssä karttunutta ammattitaitoaan entisestään.

Työssä käymisen ja opiskelun yhdistäminen sujui hyvin, minkä lisäksi ahkerasti lenkkeilyä ja laskettelua harrastava Timo on tyytyväinen työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Rakkaalle pianonsoittoharrastuksellekin jää aikaa.

Toisinaan vapaa-aikaa vietetään myös koko työporukan kesken esimerkiksi juhlistamalla pikkujouluja stand up -näytöksessä. Työyhteisö saakin Timolta kiitosta.

– Työkaverit ovat mukavia. Voin suositella Treiliä työnantajana, hyvin on mennyt kaikki! Timo summaa.