Jälkihuolto

Jälkihuolto on sijaishuollon päättymisen jälkeen tapahtuvaa nuoren tukemista ja ohjaamista arjen eri toiminnoissa ja itsenäisessä asumisessa.

Moniammatillinen tiimimme kartoittaa yhdessä nuoren kanssa toiveet palvelusta ja tarvittavan tuen osa-alueet. Tukea voidaan antaa esimerkiksi harrastuksiin, omien asioiden hoitamiseen, tulevaisuuden suunnitelmiin ja arjessa selviytymiseen. Myös nuoren läheisverkosto on yksi tärkeimpiä voimavaroja ja nuoren niin halutessaan pyydämme myös läheisverkoston yhteistyöhömme mukaan.

Jälkihuolto käytännössä

Jälkihuoltoa järjestetään sijaishuollon päättymisen jälkeen 18 vuotta täyttäneille nuorille. Mikäli mahdollista, tapaamme nuoren jo ennen muuttoa omaan kotiin. Nimeämme nuorelle lähiohjaajan ja lisäksi koko tiimimme on tarvittaessa nuoren tukena. Tapaamisten tiheys arvioidaan yhdessä nuoren ja hänen yhteistyöverkoston kanssa niin, että tuki ja ohjaus on tarpeeseen yksilöityä. Tapaamiskertoja on noin 1–3 kertaa viikossa.

JälkihuolLON asiakkaaksi

Palvelumme käyttäjäksi pääset sosiaalitoimen kautta, jolloin palvelumme on maksutonta. Sosiaalityöntekijä ohjaa jälkihuoltosopimuksen tekoa ja sopimus tehdään 3–6 kuukauden jaksoissa. Jälkihuolto päättyy viimeistään nuoren täyttäessä 21 vuotta tai nuoren ja sosiaalityöntekijän päätökseen, ettei yhteistyölle ole enää tarvetta ja nuoren itsenäistyminen on edennyt suunnitelman mukaisesti. Tällä hetkellä tarjoamme jälkihuollon palveluja Meri-Lapin alueella.

Jälkihuoltoa tarjoavat yksiköt

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä

  • Jätäthän yhteystietosi, mikäli haluat, että sinuun otetaan yhteyttä!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, soita Mäkisen Leenalle!
010 526 6000
info@treili.fi