Rekrytoiva oppisopimuskoulutus kouluttaudu hoiva-avustajasta lähihoitajaksi Treilille

Sopimusvuorisäätiön omistama Treili Oy on suomalainen, yhteiskunnallinen yritys, joka toimii Pirkanmaalla ja Meri-Lapin alueella.  Juuremme juontavat jo vuoteen 1970 josta lähtien meidät on tunnettu kantaaottavana muutoksen mahdollistajana ja totuttujen tapojen tuulettajana, esimerkiksi muistisairaiden hoidossa olemme toimineet edelläkävijänä kodikkaiden palvelujen perustamisessa. Liikevoittomme käytetään asiakkaidemme ja henkilöstömme hyvinvointiin sekä palveluidemme kehittämiseen. Ennen vuotta 2018 meidät tunnettiin nimellä Sopimusvuori Oy. 

REKRYTOIVA OPPISOPIMUSKOULUTUS
KOULUTTAUDU HOIVA-AVUSTAJASTA LÄHIHOITAJAKSI TREILILLE

Yhteisöllinen, osallistava hoiva ja yhdessä tekeminen sekä omannäköisen elämän eläminen kuuluu arkeen ja juhlaamme, olemmehan kotona. Leivotaan, hoidetaan puutarhaa, viikataan pyykkiä, katsellaan televisiota, nauretaan, lauletaan ja askarrellaan ja joskus surraankin yhdessä tai ihan vain ollaan kuten kotona kuuluukin. Välillä retkeillään lähistön luonnossa, grillataan isoilla pihoillamme makkaraa tai lättyjä, tai vaikkapa vuokrataan katujuna, jolla huristellaan pitkin Pyynikkiä ja Pispalaa ja juodaan kakkukahvit päälle.

Sinä olet paikalla vain työvuoron kerrallaan kun taas asukkaamme ovat meillä aina, loppuelämänsä, joka on hyvä muistaa kaikessa toiminnassa meillä – me olemme koti, emme laitos. Jos asukastamme nukuttaa aamulla pitkään, silloin nukutaan, eihän tässä olla töihin enää kukonlaulun aikaan lähdössä. Jos telkkarista tulee hyvää ohjelmaa sitä katsotaan keskiyöhön jos halutaan ja jos yöllä on levoton olo, hoitaja ottaa kainaloon ja rauhoittaa, sitähän varten siellä kodissa hoitajia juuri on, turvana ja apuna kun sitä tarvitaan.

Etsimme nyt meille Treilille hyviä tyyppejä, jotka jakavat kanssamme samat arvot kuin me jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan hoivakodeissamme Tampereella.

Oletko se sinä?

Jatka opintojasi hoiva-avustajasta lähihoitajaksi!
Tule kanssamme mahdollistamaan onnellinen, omannäköinen vanhuus asukkaillemme. Pääset heti palkalliseen työsuhteeseen ja opiskelet oppisopimuksella vanhustyön ammattilaiseksi Treilille.

Rekrytoivassa oppisopimuskoulutuksessa on tavoitteena suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja) ja työllistyä valmistumisen jälkeen hoivakoteihimme Tampereen Kaarilaan.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu hoiva-avustajakoulutuksen suorittaneille hoiva-avustajille, jotka haluavat jatkaa opintojaan lähihoitajaksi ja työllistyä Treilin hoivakoteihin.
Hakijalla tulee olla hyvä suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito (B.2.1).

Meistä työnantajana luet lisää täältä.

Työkyvyn tukeminen on yksi työelämän laadun ykköstekijöistä. Kattava yksityinen vakuutus ja hyvinvointiturva ovat lyhentäneet Treilissä sairauslomia sekä turvanneet henkilökunnan terveyttä ja työkykyä, lue lisää täältä.

Muistisairaita hoitava sairaanhoitajamme Terhi, työskennellyt Treilillä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan – Jokainen kohtaaminen merkitsee.

”Äitini kuoli yllättäen syksyllä 2017. Olisin halunnut hoitaa häntä vanhana, kuten hän hoiti minua ollessani pieni. Nyt voin taata Treilin kodeissa asuville ikäihmisille sellaisen loppuelämän, jonka olisin äidilleni suonut, Parichat sanoo.” Parsa on nyt unelma-ammatissaan lähihoitajana Treilillä 

Katso videolta hoivakotimme yläilmoista käsin.

Kotiemme arkeen ja juhlaan pääset mukaan jo nyt seuraamalla meitä Facebookissa tai Instagramissa.

Koulutukseen sisältyvä työssäoppiminen tapahtuu upeissa kodeissamme Tampereen Kaarilassa.

Kotiemme esittelyt:

OttoFanny on hiljattain remontoitu koti muistisairaille ikäihmisille Länsi-Tampereella Raholan siirtolapuutarhan välittömässä läheisyydessä. OttoFannyn erikoisuutena on kauneuspiste Helmi, jossa on kampaamovarustus. Suuri ja viihtyisä sisäpiha on kuin toinen olohuone, jossa vietetään yhdessä aikaa muun muassa grillaten ja ulkoilusta nauttien. Pihasta löytyy myös kuntopolku, jossa voi vetreyttää jalkojaan vaikkapa rollaattorilenkillä. OttoFannyssa on 28 asukaspaikkaa kahdessa tuvassa. Ammattitaitoinen henkilöstö, kattava osaaminen ja apuvälineet muistisairaiden hoitoon tekevät OttoFannysta kuntouttavan, mutta sopivasti itsenäisen ympäristön sen asukkaille.
Kornetinkatu 1, Tampere.

Vaakon Harju on viihtyisä koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville vehreässä Kaarilassa. Asukkaiden kanssa suunniteltu sisustus huomioi muistiystävällisyyden – sisustuselementteinä on kirkkaita värejä sekä muistoja herätteleviä kauniita tauluja ja tapetteja, sekä tietysti asukkaiden omia kalusteita. Vihreät puut ympäröivät pihaa, joka on kuin suojaisa pesä linnunlauluineen ja maitolaitureineen. Jokaisesta neljästä tuvasta on kulku upealle yhteiselle isolle aidatulle piha-alueella, jossa hoidetaan puutarhaa, pidetään lettukestejä ja vietetään yhdessä aikaa. Nauravainen ja idearikas työryhmä huolehtii asukkaista osana yhteisöä. Asukas voi osallistua arjen askareisiin omien mahdollisuuksien ja mieltymysten mukaan.
Vaakon Harjussa on 48 asukaspaikkaa.
Vaakonkatu 15, Tampere.

Lamminranta on suunniteltu täysin asukkaiden ja palveluiden ehdoilla. Uusi 50-paikkainen ikäihmisten koti tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa Tampereen Epilässä. Samassa rakennuksessa toimii myös päiväkoti yli 50 lapselle – Lamminrannassa on yhteistiloja ja suuri piha, joiden tarkoituksena on saattaa lapset ja ikäihmiset yhteen niin ulkoilussa, ruokailuissa kuin juhlissa, vaikkapa nuotiokodassa grillaillen. Yhteiset tilat ovat toiminnallisia, ja käytössä ovat niin kampauspisteet, jalkahoitopiste, saunatilat, takkatila, viihtyisä olohuone ja kodin sydämenä keittiö ruokailutiloineen. Norjalaista kalastajakylää muistuttava kokonaisuus järvi- ja lampimaisemineen innostaa myös helppokulkuiseen ulkoilumaastoon. Valoisa Lamminranta terasseineen ja aidattuine pihoineen on paitsi viihtyisä, myös kuntouttavaa ja yhteisöllistä toimintatapaa vahvistava. Yhteistiloissa lapset voivat järjestää erilaisia esityksiä, ja asukkaat voivat olla yleisönä. Yhteisöllisyyden luo asukkaat, lapset ja henkilöstö yhdessä.
Vaakonkatu 20, Tampere.

Ikä on vain numero – Treilissä on tilaa kaikenikäisille- ja taustaisille tekijöille. Työntekijämme ovat 18-68-vuotiaita ja keikkaa tekevissä on myös yli 70-vuotiaita. Eri-ikäiset työntekijät ovat rikkaus, joku tuo mukanaan virtaa ja uutta osaamista, toinen kokemuksen tuomaa viisautta. Asenne ratkaisee.

Lisää koulutuksesta:

Kesto: noin. 1 v 4 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Ajankohta: 10.9.2024—30.1.2026

Paikka: Koulutuksen lähiopetuspäivät pidetään pääosin TAKK:n Tampereen valtatien kampuksella (Tampereen valtatie 15, Tampere).

Hinta: Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Sisältö: Koulutus sisältää yhteisiä ja ammatillisista tutkinnon osia. Tässä koulutuksessa osaamisalana on Ikääntyneiden hoidon ja kuntoutumisen osaamisala.

Koulutukseen sisältyy viisi pakollista tutkinnon osaa:
· Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen
· Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen
· Lääkehoito lähihoitajan vastuualueella
· Ikääntyneen osallisuuden edistäminen
· Kotihoidossa toimiminen.

Lisäksi suoritetaan valinnaisia tutkinnon osia 30 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispistettä (Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen).

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen eteneminen.
Tutustu tarkemmin tutkintoon ja sisältöihin Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto – ePerusteet (opintopolku.fi).

Toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jossa suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu työpaikalla Treilin hoivakodeissa työtä tehden.

Opetusta on arkisin TAKK:n tiloissa klo 8.30–15.00 keskimäärin 3-5 päivää kuukaudessa.

Kesä- ja jouluaikaan pidetään lähiopetuksessa taukoa.
Koulutukseen sisältyy myös verkko-opintoja ja etätehtäviä.
Tutkinto suoritetaan näyttöinä työpaikalla.

Ensimmäinen lähiopetuspäivä on 10.9.2024.

Koko lähihoitajan tutkinnon laajuus on 180 osp. (osaamispistettä).
Tutustu tarkemmin oppisopimukseen TAKKin nettisivuilla: www.takk.fi/fi/opiskelijaksi/oppisopimus/

Hakeutuminen

Hakuaika: 2.5.2024—31.5.2024

Hakeutumisen vaiheet:

 1. Hae koulutukseen alla olevan lomakkeen kautta. Liitä hakemukseesi CV.
  Valitsethan lomakkeen alusta oikean toimialan ”Haen ikäihmisten palveluihin”
 2. Sinuun ollaan mahdollisesti yhteydessä ja sovitaan aika valintahaastatteluun.
  Kutsut haastatteluun tulevat viikolla 23 sähköpostitse.
 3. Treilin haastattelussa (ma 10.6 klo 10-17, ti 11.6. klo 9-16 ja ke 12.6. klo 10-13 välillä tehdään päätös jatkosta.
  Haastattelut pidetään Lamminrannan hoivakodilla (Vaakonkatu 20, Tampere) tai Teams-etäyhteydellä.
 4. Valitsemamme jatkoon valitut täyttävät TAKK:n oppisopimushakemuksen.
 5. Jatkoon valitut kutsutaan soveltuvuustestiin, jonka tavoitteena on arvioida hakijan valmiuksia opiskella ja toimia sosiaali- ja terveysalalla.
  Testipäivä on pe 14.6.2024 klo 8.30 alkaen os. TAKK, Tampereen valtatie 15.
  Kutsun testipäivääsi saat sähköpostilla. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on hakemuksellasi oikein.
 6. Hyväksytty soveltuvuustesti on oppisopimuksen solmimisen ehtona.
  Oppisopimus solmitaan valittujen opiskelijoiden ja työnantajan kanssa 9.8.2024.Työsuhde/oppisopimus alkaa 10.9.2024.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentila- ja toimintakykyvaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu näihin vaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku.

Lisätietoja saat:

Treili Oy,
rekrytointi-ja markkinointipäällikkö Juha Laakso,  puh. 050 476 3762, juha.laakso@treili.fi
HUOM:
Soittoajat ke 8.5.2024 klo 13-16 ja ke 22.5 klo 14-17.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK,
Oppisopimusasiat: Koulutustarkastaja Jani Nieminen, puh. 044 7906 412
Koulutus: Koulutussuunnittelija Pirjo Tuuri-Lahtinen, puh. 044 7906 399
Koulutuspäällikkö Mari Kuivamäki, puh. 044 7906 385
sähköpostit: etunimi.sukunimi@takk.fi

 

Treili Oy

Treili Oy on suomalainen, säätiöpohjainen yhteiskunnallinen yritys ja sosiaalialan pioneeri. Tarjoamme mielenterveys- ja päihdepalveluita, ikäihmisten palveluita sekä perhetyön palveluita. Juuremme juontavat jo vuoteen 1970, josta lähtien meidät on tunnettu kantaaottavana muutoksen mahdollistajana ja totuttujen tapojen tuulettajana.

Treili Oy:n omistaa Sopimusvuorisäätiö sr. Liikevoittomme käytetään asiakkaidemme ja henkilöstömme hyvinvointiin sekä palveluidemme kehittämiseen.

Juha Laakso

Avoin hakemus

Säilytämme avoimia hakemuksia kolme kuukautta, jonka jälkeen hakijoiden henkilötiedot poistetaan järjestelmistämme.

* pakollinen kenttä

Vaihe 1 / 3