Ikäihmisten palvelut

Kun kotona asuminen ei enää muistisairaudesta johtuen onnistu, Treili auttaa. Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista muistisairaille ikäihmisille Tampereella. Meidät tunnetaan arvostavasta ja osallistavasta työotteesta, jossa muistisairaan ikäihmisen tunteet kohdataan kuunnellen, hyväksyen ja kunnioittaen. Meillä henkilökunta ei käytä hoitovaatteita tai nimineuloja, vaan toimii tasavertaisena osana joukkoa. Asukkaanamme ikäihminen voi jatkaa omaa, tuttua elämäntapaansa Treilin kodissa.

Näin ohjaudut palveluun

Pirkanmaan hyvinvointialue

 • 1

  Ota yhteyttä oman alueen kotihoitoon tai hoitavan tahon sosiaalityöntekijään

 • 2

  Mikäli läheisesi ei vielä ole minkään palvelun piirissä, voit kysyä lisää palveluasumisesta Kotitorista.

 • 3

  Palveluun voi hakeutua myös kotikuntamuuttajana.


Muu kotikunta

 • 1

  Mikäli asuinpaikkasi on muu kuin Pirkanmaan hyvinvointialue, ole ensin yhteydessä oman alueesi hoivapaikasta päättävään tahoon. Keskustele halusta muuttaa ympärivuorokautiseen palveluasumiseen Pirkanmaan hyvinvointialueelle kotikuntamuuttajana.

 • 2

  Ohjaava taho käynnistää ympärivuorokautiseen palveluasumiseen siirtymisprosessin Pirkanmaan hyvinvointialueelle yhteistyössä Pirkanmaan asumisen asiakasohjauksen koordinaattorin kanssa.

  Voit esittää toiveesi päästä Treilin palveluihin halutessasi.

 • 3

  Hakemuskäsittelyt tehdään kahden kunnan välillä. Hakemuksen hyväksymisen jälkeen Pirkanmaan hyvinvointialueen asumisen asiakasohjauksen koordinaattori on yhteydessä Treiliin ikäihmisten palveluiden yksikköön. Voit sopia halutessasi tutustumiskäynnin yksikköön.

 • 4

  Treilille ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ikäihmisten yksikköön muuttamisesta tehdään päätös ja sovitaan palvelun aloitusajankohdasta.

Ikäihmisten hoitoa jo yli 30 vuoden kokemuksella

Treilillä on kolme ikäihmisten muistisairauksiin erikoistunutta hoivakotia Länsi-Tampereella. Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista, jonka tavoitteena on turvata iäkkään henkilön asuminen elämän loppuun saakka.

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa asutaan vuokrasopimussuhteisesti siten, että asukas maksaa itse vuokran ja muut asumiseen liittyvät maksut. Kunta perii asukkaalta palvelumaksun.

Palvelumme ikäihmisille

Kysymyksiä ja vastauksia ikäihmisten palveluista

Asumispalveluun hakeudutaan oman kunnan asiakasohjauksen kautta: Näin ohjaudut palveluun.
Paikan vapautuessa Tampereen kaupunki ohjaa uuden asukkaan palveluun. Ulkopaikkakuntalaiset voivat hakeutua asumispalveluun kotikuntamuuttajana.
Treili laskuttaa asiakkaalta vuokran, joka vaihtelee yksikön ja neliömäärän (1hh/2hh) mukaan (560–640 €/kk). Tampereen kaupunki laskuttaa asiakasmaksulain ja tulojen mukaisesti määräytyvän asiakasmaksun, joka voi olla vähennysten jälkeen maksimissaan 85 % asiakkaan kuukausituloista. Palvelu sisältää ympärivuorokautisen hoidon, vuokran, sähkön, veden, henkilökohtaisen hygienian, ateriat ja virkistystoiminnan.
Mikäli Tampereen kaupungilla ei ole ohjata uutta asukasta vapautuvalle paikalle, voi Treilin palveluun tulla myös itsemaksavana asiakkaana. Ympärivuorokautisen asumispalvelun hinta itsemaksavalle kohoaa useampiin tuhansiin kuukaudessa.
Kaikissa asumispalveluyksiköissä on oma keittiö, joka toteuttaa myös erityisruokavalioita.
Huoneissa on valmiina sänky, yöpöytä, valaisimet ja verhot. Lisäksi voi tuoda muutamia omia huonekaluja. Virallisia vierailuaikoja ei ole, vierailulle voi tulla asukkaan vuorokausirytmiä kunnioittaen.
Henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitaja, lähihoitaja, geronomi ja fysioterapeutti. Lääkäri käy yksiköissä kolmen viikon välein.  
Yksiköissä järjestetään monenlaista virkistystoimintaa henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden toimesta. Musiikki, kädentaidot, tanssi, pelit (esim bingo), puutarhanhoito, kauneudenhoito, retket, grillailu ja erilaiset juhlat.

Omaisten antamaa palautetta palvelusta

Olen jo runsaan vuoden voinut nukkua yöni rauhassa, kun tiedän että äitini on hyvässä ja turvallisessa hoidossa! Kiitos henkilökunnalle!

Keskiarvo omaisten antamista arvioista palvelun kokonaislaadulle on4,3 / 5

Tehostettua ikäihmisten palveluasumista tarjoavat yksiköt

Lamminranta

Lamminranta on muistisairaiden ehdoilla suunniteltu värikäs ja eloisa ympärivuorokautista hoivaa tarjoava koti Tampereen Epilässä. Päiväkoti ja upea piha rikastuttavat ikäihmisten arkea.

Ikäihmisten palvelut

 • Vaakonkatu 20, 33270 Tampere
 • 50 Paikkaa
 • Kaisla 1.krs 044 515 0065, Lumme 1.krs 050 406 7847, Kilpukka 2.krs 050 350 9322, Ulpukka 2.krs 050 433 4158
 • lamminranta@treili.fi

Vaakon Harju

Vaakon Harju on viihtyisä ja lämminhenkinen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville muistisairaille ikäihmisille vehreässä Tampereen Kaarilassa. Upea piha ja paljon ryhmiä sekä virkistystoimintaa.

Ikäihmisten palvelut

 • Vaakonkatu 15, 33270 Tampere
 • 48 Paikkaa
 • 0400 869 177 (Tupa A) / 050 315 1622 (Tupa B) / 0400 813 410 (Tupa C) / 050 340 7236 (Tupa D)
 • vaakonharju@treili.fi

OttoFanny

OttoFanny on viihtyisä, sopivasti itsenäinen ja turvallinen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville muistisairaille ikäihmisille Länsi-Tampereella, Raholan siirtolapuutarhan vieressä.

Ikäihmisten palvelut

 • Kornetinkatu 1, 33300 Tampere
 • 28 Paikkaa
 • 046 923 3416 (Otto-tupa) / 046 923 3424 (Fanny-tupa)
 • ottofanny@treili.fi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätäthän yhteystietosi, jos haluat että otamme sinuun yhteyttä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, voit myös soittaa numeroon 046 923 3827 (arkisin klo 10-14).

* pakollinen kenttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.