Mielenterveys­palvelut

Välillä elämässä tulee eteen tilanteita, joissa tarvitaan apua arjesta selviytymiseen. Me Treilillä autamme asiakkaitamme kohti sujuvampaa arkea. Tarjoamme Tampereella mielenterveyspalveluita henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja neuvontaa esimerkiksi asumiseen, elämänhallintaan, sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymiseen ja riippuvuuksien hallintaan. Autamme asiakkaitamme löytämään elämään tasapainoa ja merkityksellisyyttä.

Treilin toimitusjohtaja Leena Lehtonen
Treilin toimitusjohtaja Leena Lehtonen

Näin ohjaudut palveluun

Tamperelaiset

 • 1

  Ole ensimmäiseksi yhteydessä lääkäriisi, sairaanhoitajaasi tai sosiaalityöntekijääsi keskustellaksesi asumispalvelun tarpeesta.

 • 2

  Mikäli sinulle ei ole entuudestaan kontaktia sote-palveluun, varaa aika opiskelija- tai perusterveydenhuoltoon tai esimerkiksi sosiaalitoimeen.

 • 3

  Palvelutarpeen kartoitettuaan ohjaava taho tekee palvelupyynnön kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaukseen. Voit halutessasi esittää toiveen pääsystä Treilin palveluihin.

 • 4

  Yksikköön voi tutustua asiakasohjauksen ja asumispalveluyksikön kanssa ennen palveluun siirtymistä. Tutustumiskäynnin yhteydessä tehdään päätös palvelun aloittamisesta.

Muu kotikunta

 • 1

  Mikäli kotikuntasi ei ole Tampere, ole ensimmäiseksi yhteydessä lääkäriisi, sairaanhoitajaasi tai sosiaalityöntekijääsi keskustellaksesi asumispalvelun tarpeesta.

 • 2

  Ohjaava taho käynnistää asumispalveluun siirtymisprosessin kotipaikkakunnaltasi Tampereelle. Voit halutessasi esittää toiveen päästä Treilin palveluihin.

 • 3

  Kotikuntasi ohjaava taho ottaa yhteyttä Treilin mielenterveyspalveluiden vastuuhenkilöön tutustumiskäynnin sopimiseksi.

 • 4

  Tutustumiskäynnin yhteydessä tehdään päätös palvelun aloittamisesta. Muutto palveluun mahdollistuu maksusitoumuksen myöntämisen jälkeen.

Asumispalveluita mielenterveyspalveluiden käyttäjille

Tarjoamme mielenterveysasiakkaille yksilöllistä ja räätälöityä apua itsenäiseen selviytymiseen. Treilin asunnot kuuluvat sosiaalihuoltolain mukaisiin asumispalveluihin. Palveluun ohjautuminen edellyttää kuntoutuksellista tarvetta. Toiminta on tavoitteellista ja tähtää itsenäiseen asumiseen.

Treili tarjoaa ympärivuorokautista tehostetun tuen asumispalvelua, palveluasumista ja tukiasumista vuokrasopimussuhteisesti. Tuki- ja palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat enemmän tukea, kuin mitä tavalliseen asuntoon voidaan järjestää. Hervannassa sijaitsevaa Vilpuntupaa lukuun ottamatta kaikki yksiköt ovat Tampereen keskustan tuntumassa.

Mielenterveyspalvelumme

Tukiasuminen

Tukiasumisen yksiköissä rakennamme yhdessä rytmiä elämään ja tarjoamme tukea päivittäisistä askareista suoriutumiseen.

Kysymyksiä ja vastauksia mielenterveyspalveluista

Tampereen asiakasohjauksen kautta, ulkopaikkakuntalaiset ohjautuvat oman kunnan ohjaavan tahon kautta: Näin ohjaudut palveluun.
Asukas maksaa Treilille vain vuokran, joka vaihtelee yksikön ja neliömäärän mukaan. Tampereen kaupunki veloittaa asumispalvelumaksun ja ruuan osuuden. Summat vaihtelevat ja määräytyvät asiakasmaksulain perusteella.
Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, neliömäärät vaihtelevat yksiköstä riippuen. Tehostetun palveluasumisen huoneisiin tai asuntoihin kuuluu peruskalustus: sänky, yöpöytä, lipasto ja ruokapöytä (yksiössä). Myös omia huonekaluja voi tuoda. Tukiasunnoissa asiakkaalla tulee olla omat huonekalut.
Kotieläimiä ei valitettavasti voi tuoda mukanaan mihinkään Treilin palvelumuotoon.
Varsinaisia vierailuaikoja ei ole. Yövieraitakin saa olla, mutta toivomme että vieraista mainitaan henkilökunnalle paloturvallisuussyistä johtuen.
Hiljaisuus määräytyy asunto-osakeyhtiön sääntöjen mukaisesti, ja se voi vaihdella yksiköstä riippuen. Hiljaisuus ajoittuu yleensä 21/22–07 väliselle ajalle. Hämeenpuiston, Vilpuntuvan, Koulukatu 11 B ja Koulukatu 11 F (Kombo) yksikössä ulko-ovet ovat lukittuina ympäri vuorokauden.
Sairaanhoitaja, lähihoitaja ja sosionomi. Ohjaaja toimii tarvittaessa asiakkaan apuna tai saattajana asioidessa.
Asiakas hakee itse lääkkeensä apteekista kaikissa palveluyksiköissä paitsi Kaarnassa, johon lääkkeet tuodaan apteekista kerran viikossa. Asiakkaat käyvät julkisen terveydenhuollon palveluissa, kuten esim. Tipotien tai Hallituskadun psykiatrinen poliklinikka tai Tipotien omalääkäriasema. Lääkäri ei käy yksiköissä.
Haasteita päihteiden kanssa voi olla, mutta akuuttia päihdeongelman hoitoa Treilin asumispalveluissa ei toteuteta.
Ryhmätoiminnot suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Ryhmätarjontaa löytyy mm. kulttuuriin, liikuntaan ja eri harrastuksiin liittyen.

Asukkaan palautetta palvelusta

Tasokas paikka asua. Viikoittain mukavaa ohjelmaa ja tekemistä. Yhteishenki on hyvä. Henkilökunta on rakastettava ja iloinen.

Keskiarvo asiakkaidemme antamista arvioista palvelun kokonaislaadulle on 4,02 / 5

4,02/5

Mielenterveyspalveluita tarjoavat yksiköt

Kaarna

Kaarna on tehostetun palveluasumisen yksikkö ikääntyneemmille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille – lähellä Tampereen keskustaa ja Pyynikin upeita maastoja.

Mielenterveyspalvelut

 • Koulukatu 13 E, 33200 Tampere
 • 20 Paikkaa

Ramppi

Ramppi on tehostetun palveluasumisen yksikkö nuorille (n. 18–35-vuotiaille) mielenterveys- ja päihdeasiakkaille – lähellä Tampereen keskustaa ja Pyynikin upeita maastoja.

Mielenterveyspalvelut

 • Koulukatu 13 E, 33200 Tampere
 • 16 Paikkaa

Hämeenpuisto

Hämeenpuisto on yhdistetty palveluasumisen ja tukiasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Yksikkö sijaitsee vehreässä puistossa, Tampereen ydinkeskustassa.

Mielenterveyspalvelut

 • Hämeenpuisto 21 A, 33210 Tampere
 • 37 Paikkaa

Kombo

Kombo on yhdistetty palveluasumisen ja tukiasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Yhteisöllinen Kombo on lähellä Tampereen keskustaa ja Pyynikin harjumaisemia.

Mielenterveyspalvelut

 • Koulukatu 11 B, käynti myös Koulukatu 13 F, 33200 Tampere
 • 53 Paikkaa

Vilpuntupa

Vilpuntupa on tukiasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Vilpuntupa sijaitsee Tampereen Hervannassa, rauhallisella puistomaisella alueella lähellä palveluja.

Mielenterveyspalvelut

 • Vilppulanpolku 12 B, 33720 Tampere
 • 13 Paikkaa

Valleri

Valleri on koti ikääntyville mielenterveyspalveluiden käyttäjille. Itä-Tampereella, rauhallisella Pappilan alueella eletään itsenäisesti, mutta yhteisöllisesti.

Mielenterveyspalvelut

 • Aittakatu 2, 33560 Tampere
 • 10, jatkossa 18 Paikkaa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätäthän yhteystietosi, jos haluat että otamme sinuun yhteyttä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, voit myös soittaa numeroon 046 923 3827 (arkisin klo 10-14).

* pakollinen kenttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.