Perheessä voi olla esimerkiksi kasvatuksellisia haasteita, vanhempien
päihdeongelma, uupumusta tai koulunkäynnin vaikeuksia, jolloin haasteiden keskellä on tärkeää löytää perheenjäsenten omat voimavarat ja onnistumiset.
Palvelussa arkea tuetaan keskustelemalla, ohjaamalla ja yhdessä tekemällä. Verkostoyhteistyö koulun, päivähoidon sekä perheen hoitotahojen kanssa on myös tärkeää.
Perhetyö käytännössä
Perhetyön tapaamiset voivat olla perheenjäsenen yksilötapaamisia, perhetapaamisia tai verkostoneuvotteluja. Tapaamiset toteutetaan joustavasti, tarvittaessa myös iltaisin tai viikonloppuisin. Yhteistyö alkaa kartoitusjaksolla, jolloin käydään läpi vanhempien voimavaroja ja pohditaan asioita, joissa tarvitaan lisätukea. Alkukartoituksen jälkeen palvelua on mahdollista jatkaa yksilöllisen tarpeen mukaan 1–12 kk:n aikajaksoina. Tapaamisten lisäksi yhteydenpito on mahdollista puhelimitse, tekstiviesteillä ja Skype-yhteyden avulla.
Perhetyön asiakkaaksi
Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu, eikä vaadi lastensuojelun asiakkuutta. Lastensuojelun asiakkaana oleva lapsi ja hänen perheensä ovat kuitenkin oikeutettuja saamaan sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä tai lastensuojelulain mukaista tehostettua perhetyötä.
Palvelumme käyttäjäksi pääset sosiaalitoimen tai muun hoitavan tahon kautta, jolloin palvelumme on maksutonta. Palvelua on mahdollista saada myös omakustanteisesti. Neuvomme mielellämme palveluun ohjautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Perhetyötä tarjoavat yksiköt
Haluatko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä

046 923 3827
info@treili.fi
