Perhetyö

Perhetyömme on ennaltaehkäisevää ja lyhytkestoista matalan kynnyksen palvelua.

  • Pirkanmaa
  • Meri-Lappi

 

Perheessä voi olla esimerkiksi kasvatuksellisia haasteita, vanhempien
päihdeongelma, uupumusta tai koulunkäynnin vaikeuksia, jolloin haasteiden keskellä on tärkeää löytää perheenjäsenten omat voimavarat ja onnistumiset.
Palvelussa arkea tuetaan keskustelemalla, ohjaamalla ja yhdessä tekemällä. Verkostoyhteistyö koulun, päivähoidon sekä perheen hoitotahojen kanssa on myös tärkeää.

Perhetyö käytännössä

Perhetyön tapaamiset voivat olla perheenjäsenen yksilötapaamisia, perhetapaamisia tai verkostoneuvotteluja. Tapaamiset toteutetaan joustavasti, tarvittaessa myös iltaisin tai viikonloppuisin. Yhteistyö alkaa kartoitusjaksolla, jolloin käydään läpi vanhempien voimavaroja ja pohditaan asioita, joissa tarvitaan lisätukea. Alkukartoituksen jälkeen palvelua on mahdollista jatkaa yksilöllisen tarpeen mukaan 1–12 kk:n aikajaksoina. Tapaamisten lisäksi yhteydenpito on mahdollista puhelimitse, tekstiviesteillä ja Skype-yhteyden avulla.

Perhetyön asiakkaaksi

Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu, eikä vaadi lastensuojelun asiakkuutta. Lastensuojelun asiakkaana oleva lapsi ja hänen perheensä ovat kuitenkin oikeutettuja saamaan sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä tai lastensuojelulain mukaista tehostettua perhetyötä.
Palvelumme käyttäjäksi pääset sosiaalitoimen tai muun hoitavan tahon kautta, jolloin palvelumme on maksutonta. Palvelua on mahdollista saada myös omakustanteisesti. Neuvomme mielellämme palveluun ohjautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä

  • Jätäthän yhteystietosi, mikäli haluat, että sinuun otetaan yhteyttä!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, soita ihmeessä meille!
046 923 3827
info@treili.fi