Tehostettu perhetyö

Tehostetun perhetyön palvelumme on intensiivistä tukea koko perheelle arjen haastavissa tilanteissa. Palvelu voi olla esimerkiksi keskusteluapua sekä tukea arkisissa toiminnoissa ja perheen vuorovaikutussuhteissa. Vanhempia voidaan auttaa myös kasvatuksellisissa asioissa tai ohjaus voi sisältää lasten hyvinvointia lisäävää toimintaa ja vanhemmuuden arviointia. Keskeisimmiksi tavoitteiksi muodostuu usein vanhemmuuden tukeminen ja perheen itsenäinen selviytyminen. Näillä tavoitteilla pyrimme yhdessä ehkäisemään lapsen sijoituksen kodin ulkopuolelle.

Tehostettua perhetyötä tarjoavat yksiköt

Perhepalvelut – Meri-Lappi

Perhetyö on yhteistyötä perheen, nuoren ja lasten kanssa. Palvelussa etsimme yhdessä ratkaisuja arjen haasteisiin.

Perhepalvelut

  • Nahkurinkatu 9, 94100 Kemi
  • 050 320 7394
  • niina.tainio@treili.fi

Perhepalvelut – Pirkanmaa

Perhetyö on yhteistyötä perheen, nuoren ja lasten kanssa. Palvelussa etsimme yhdessä ratkaisuja arjen haasteisiin.

Perhepalvelut

  • Vaajakatu 5 A 22, 33720 Tampere
  • 050 449 8000
  • anu.vuorinen@treili.fi

Tehostettu perhetyö käytännössä

Tehostettu perhetyö on pidempikestoista ja intensiivistä tukea. Tapaamisia on noin 3–5 kertaa viikossa, tarvittaessa useampi tunti kerrallaan. Osaava moniammatillinen työryhmämme tapaa perhettä eri kokoonpanoilla, ja yhteistyö perheen verkostojen, eli koulujen ja psykiatristen hoitotahojen kanssa on tärkeä osa ohjausta.

Tehostettua perhetyötä voidaan toteuttaa myös lastensuojeluprosessin loppuvaiheessa, jolloin se toimii sijoituksen tai huostaanoton yhteydessä perheen tukena. Sosiaalityöntekijällä on päättävä ja koordinoiva rooli, mutta perheen ja nuoren toiveita pyritään kuulemaan koko yhteistyön ajan.

Tehostetun perhetyön asiakkaaksi

  • Tehostettu perhetyö on lastensuojelun avohuollon tukitoimi
  • Palvelumme käyttäjäksi pääset sosiaalitoimen tai muun hoitavan tahon kautta, jolloin palvelumme on perheelle maksutonta

Perhepalvelumme

Jälkihuolto

Jälkihuolto on sijaishuollon päättymisen jälkeen tapahtuvaa nuoren tukemista ja ohjaamista arjen toiminnoissa ja itsenäisessä asumisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätäthän yhteystietosi, jos haluat että otamme sinuun yhteyttä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, voit myös soittaa numeroon 046 923 3827 (arkisin klo 10-14).

* pakollinen kenttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.