Tehostettu perhetyö

Tehostetun perhetyön palvelumme on intensiivistä tukea koko perheelle arjen haastavissa tilanteissa.

  • Pirkanmaa
  • Meri-Lappi

Palvelu voi olla esimerkiksi keskusteluapua sekä tukea arkisissa toiminnoissa ja perheen vuorovaikutussuhteissa. Vanhempia voidaan auttaa myös kasvatuksellisissa asioissa tai ohjaus voi sisältää lasten hyvinvointia lisäävää toimintaa ja vanhemmuuden arviointia. Tehostetun perhetyömme keskeisimmäksi tavoitteeksi muodostuu usein vanhemmuuden tukeminen ja perheen itsenäinen selviytyminen. Näillä tavoitteilla pyrimme yhdessä ehkäisemään lapsen sijoituksen kodin ulkopuolelle.

Tehostettu perhetyö käytännössä

Tehostettu perhetyö on pidempikestoista ja intensiivistä tukea, jolloin tapaamisia on noin 3–5 kertaa viikossa, tarvittaessa useampi tunti kerrallaan. Osaava moniammatillinen työryhmämme tapaa perhettä eri kokoonpanoilla ja yhteistyö perheen verkostojen, eli koulujen ja psykiatristen hoitotahojen kanssa on tärkeä osa ohjausta. Tehostettua perhetyötä voidaan toteuttaa myös lastensuojeluprosessin loppuvaiheessa, jolloin se toimii sijoituksen tai huostaanoton yhteydessä perheen tukena. Sosiaalityöntekijällä on tehostetussa perhetyössä päättävä ja koordinoiva rooli, mutta perheen ja nuoren toiveita pyritään kuulemaan koko yhteistyön ajan.

Tehostetun perhetyön asiakkaaksi

Tehostettu perhetyö on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Palvelumme käyttäjäksi pääset sosiaalitoimen tai muun hoitavan tahon kautta, jolloin palvelumme on maksutonta.

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä

  • Jätäthän yhteystietosi, mikäli haluat, että sinuun otetaan yhteyttä!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, soita ihmeessä meille!
046 923 3827
info@treili.fi