Santalahti

  • Mielenterveyspalvelut
  • Saarelankuja 1, 33250 Tampere
  • 044 783 9918
  • santalahti@treili.fi
  • 30 Paikkaa

Pia Moijanen

Olemme avanneet uuden yksikön

Olemme avanneet huhtikuussa 2023 uuden, nuorille suunnatun mielenterveyspalveluiden asumisyksikön Santalahden.

Santalahti tarjoaa tukiasumista yhteisöllisyyttä korostaen vahvemmalla tuella. Palvelu on suunnattu mielenterveys– ja päihdepalveluita käyttäville nuorille aikuisille. Yksikkö sijaitsee Tampereen ydinkeskustan tuntumassa, kehittyvässä kaupunginosassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Kyseessä on pilottikokeilu, joka on räätälöity Santalahteen vastaamaan tämän hetken mielenterveys- ja päihdepalveluiden haasteisiin.

Santalahdessa nuoria autetaan itsenäiseen asumiseen ja arjen hallintaan liittyvissä haasteissa. Tarvittava tuki suunnataan asiakkaan omaan asuntoon. Yksikössä jokainen asiakas huolehtii omasta ruokahuollosta itse ohjaajien tuella. Ympäröivä asumisyhteisö tarjoaa nuorelle yhteisöllistä vertaistukea, ja henkilökunta on tavoitettavissa joka päivä klo 18.00 saakka.

Alueen rakennustyöt jatkuvat edelleen vielä vuosia eteenpäin, mutta rakennuksen edessä jo olemassa olevan bussipysäkin viereen rakentuu raitiotiepysäkki elokuussa 2023.

Santalahden rantapuisto sekä Näsijärven näkymä avautuvat rakennuksen yhdeltä sivustalta.

Lue lisää:

Tampereen Santalahteen rakentui kerrostalo, jonka konsepti on erityinen – keskiössä nuoret

”Pienet askeleet riittävät” – Lähihoitaja Harri Rönkä näkee työssään nuorten aikuisten pahoinvoinnin ja iloitsee pienistä onnistumisista

Nuoret mukana suunnittelemassa palvelua

Santalahdessa käynnistynyt asumispalvelu rakentuu nuorten tarpeiden mukaan, joten asiakkailla on nyt mahdollisuus itse päästä osallistumaan toiminnan suunnitteluun.

Ydinkeskustan palvelut, kuten kirjasto, uimahalli, kuntosalit ja kaupat ovat helposti saatavilla hyvien kulkuyhteyksien myötä. Samoin päivätoiminnot sekä terveyspalvelut kuten Tipotie ja Hallituskadun mielenterveyspalvelut ovat lähietäisyydellä.

Keskeinen sijainti sekä monipuoliset ulkoilualueet mahdollistavat erilaisia ajanviettomahdollisuuksia. Yhteisöllinen toiminta edesauttaa uusien ystävyyssuhteiden solmimista, jotka jatkuvat toivottavasti vielä kauan palvelun päätyttyäkin. Vieressä puistossa on grillauspaikkoja sekä pieni uimaranta. Alueelle on suunnitelmissa rakentaa vielä paljon monenlaisia ajanvietemahdollisuuksia, sekä järjestää erilaisia tapahtumia.

  • Omaohjaaja (mental personal trainer)
  • Neuropsykiatria, DKT, työvalmennus
  • Monipuolinen ryhmätoiminta
  • Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet
  • Puisto grillausmahdollisuuksineen ja uimarantoineen