Tietoa läheisille

Omaiset ja läheiset ovat erittäin tärkeä voimavara Treilin hoivakodeille ja niiden asukkaille. Omainen saa osallistua asukkaan hoitoon mahdollisuuksiensa mukaan. Kodeissa ei ole varsinaisia vierailuaikoja, mutta aamu- ja iltatoimien vuoksi sekä illan rauhoittamiseksi nukkumaanmenoa varten toivomme vierailujen ajoittuvan päiväaikaan.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja

Asukkaan omahoitajan tehtävänä on huolehtia asukkaan hoidon suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista. Omahoitaja perehtyy oman asukkaansa asioihin kokonaisvaltaisesti ja pitää yhteyttä omaisiin tarvittaessa. Asukkaan vointia voi tiedustella kuitenkin keneltä tahansa hoitohenkilökunnasta, sillä kaikki osallistuvat asukkaan hoitoon. 

Hoitoneuvottelu ja lääkäripalvelut

Hoitoneuvottelupidetään 2–3 viikon kuluessa hoivakotiin muutosta. Asukkaan omaisen toivotaan osallistuvan neuvotteluun, sillä tuolloin sovitaan asukkaan muuttoon liittyvistä asioista, kuullaan omaisen ja asukkaan toiveita hoidon suhteen ja keskustellaan kelan etuuksiin liittyvistä asioista.

Lääkäri tekee asukkaalle tulotarkastuksen sekä lääkityksen tarkistuksen muuton jälkeen. Lääkärin hoitoneuvottelu pidetään 1–3 kk sisällä muutosta. Muutoin lääkäri käy kodeissa n. 3 viikoin välein, minkä lisäksi lääkärin konsultaatio on tarvittaessa mahdollista.

Virkistystoiminta ja yhteiset aktiviteetit

Asukkaille järjestetään erilaisia aktiviteettejä kuten mm. lauluhetket, Tunteva-ryhmä, taideryhmä sekä jumppatuokiot. Kesäaikana asukkaat voivat ulkoilla päivittäin turvallisesti omaan tahtiin aidatuissa turvallisissa pihoissa, sillä ovet ovat aina avoinna. Kodeista tehdään myös pidempiä retkiä eri kohteisiin.

Yhteistyökumppanit mukana arjessa

 • Suuhygienisti

  Tampereen kaupungin suuhygienisti tarkastaa kaikkien uusien asukkaiden hampaat muuton jälkeen. Suuhygienistin ensitarkastus on asukkaalle maksuton.

 • Fysioterapeutti

  Asukkaan on mahdollista saada tarvittaessa fysioterapeutin palveluita asumispalveluun.

 • Kampaaja ja jalkahoitaja

  Kodeissa käy kampaaja ja jalkahoitaja, joiden palveluita voi käyttää omakustanteisesti.

 • Lääkäri

  Kodeissa käy myös lääkäri noin kolmen viikoin välein. Asukkaan voinnin niin edellyttäessä lääkärin konsultaatio on tarvittaessa mahdollista muulloinkin.

 • Opiskelijaharjoittelu

  Tampereella toimivista oppilaitoksista useat opiskelijat suorittavat kodeissa opiskeluihinsa liittyviä harjoittelujaksoja.

 • Kirjaston palvelut

  Tampereen kaupunginkirjastosta saamme lainaksi erilaisia kirjoja, musiikkia cd-levyillä ja taidekirjoja.

 • Seurakunnat

  Tampereen seurakunnista käydään säännöllisesti pitämässä hartaushetkiä, laulutuokiota sekä jakamassa asukkaille ehtoollista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätäthän yhteystietosi, jos haluat että otamme sinuun yhteyttä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, voit myös soittaa numeroon 046 923 3827 (arkisin klo 10-14).

* pakollinen kenttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.