Vaakon Harju

  • Ikäihmisten palvelut
  • Vaakonkatu 15, 33270 Tampere
  • 0400 869 177 (Tupa A) / 050 315 1622 (Tupa B) / 0400 813 410 (Tupa C) / 050 340 7236 (Tupa D)
  • vaakonharju@treili.fi
  • 48 Paikkaa

Tuija Sarviharju

Kotoisa ja yhteisöllinen Vaakon Harju

Vaakon Harju on viihtyisä koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville vehreässä Tampereen Kaarilassa. Asukkaiden kanssa suunniteltu sisustus huomioi muistiystävällisyyden – sisustuselementteinä on kirkkaita värejä sekä muistoja herätteleviä kauniita tauluja ja tapetteja, sekä tietysti asukkaiden omia kalusteita. Treilin arvojen mukaisesti asukkaiden historiaan ja elämäntapoihin liittyvät tunteet ja toiveet huomioidaan arjessa alusta alkaen.

Vihreät puut ympäröivät pihaa, joka on kuin suojaisa pesä linnunlauluineen ja maitolaitureineen. Nauravainen ja idearikas työryhmä huolehtii asukkaista osana yhteisöä, ilman valkotakkeja. Asukas voi osallistua arjen askareisiin omien mahdollisuuksien ja mieltymysten mukaan. Vaakon Harjussa on vuosikymmenien kokemus ja vahva erikoisosaaminen saattohoitoon ja muistisairaan kohtaamiseen. Vaakon Harju on kotoisa ympäristö, jossa on vapaa ja lämmin ilmapiiri.

Omatoimista ulkoilua ja kattavasti virkistystoimintaa

Vaakon Harjun virkistystoiminta on aktiivista. Omat tempaukset ja teemajuhlavat kattavat niin pääsiäisen, naisten illat, tanssiaiset, bingot kuin tietokilpailut. Soivaa hoivaa -yhteistyökumppanit tuovat myös musiikin kotiin – Vaakon Harju asukkaineen on luova, laulavainen ja musikaalinen yhteisö, askartelua, kasvien hoitoa ja erilaisia toiminnallisia ryhmiä unohtamatta.

Asukkailla on tilaa liikkua eri tupien välillä. Aurinkoisella pihalla ja terasseilla voi liikkua myös ilman saattajaa oman mielensä mukaan, grillailla tai nauttia olostaan omenapuiden ja marjapensasaidan katveessa. Saunaan pääsee omien toiveiden mukaan saunaeväiden kanssa.

  • Henkilökunta apuna 24h
  • Tunteva-ryhmät ja puolisoryhmä
  • Kädentaidot, näytelmät, retket ja juhlat
  • Viherkasvit, istutus, kasvilava
  • Saattohoito

Herkuttelua ja päivittäisiä kohtaamisia

Ammattikokit valmistavat omassa keittiössä asukkaiden toiveiden mukaista ruokaa, ja herkkuja tehdään paljon itse – leivänpäällysteitä, hedelmiä ravitsevaa ja monipuolista ruokaa on tarjolla niin paljon, kuin asukas haluaa syödä. Vaakon Harjussa työskentelytapa keskittyy asukkaiden päivittäiseen kohtaamiseen. Henkilökunnalta saa nopeasti apua, ja yksikössä vietetään paljon aikaa asukkaiden seurassa.

Omaisten palautetta Treilin palveluista

Koen tärkeäksi äitini huomioimisen, kun hän ei itse osaa enää osallistua. Olen kiitollinen kaikesta äidin hoidosta.