Kombo

 • Mielenterveyspalvelut
 • Koulukatu 11 B, 33200 Tampere (käynti myös sisäpihan kautta)
 • 0400 961 440
 • kombo@treili.fi
 • 52 Paikkaa

Riina Aho

Kombo koostuu ilosta ja suvaitsevaisuudesta

Kombo tarjoaa yhteisöllistä asumista sekä tuettua asumista tukiasunnoissa mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Asuntoa ei tarvitse vaihtaa siirtyessä yksikön sisällä palvelumuodosta toiseen. Kombo sijaitsee Tampereen Kaakinmaalla, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähellä niin palveluita, harrastuksia kuin kauniita Pyynikin harju- ja järvimaisemia.

Kombossa asiakkaiden toiveet huomioidaan yksilöllisesti. Toiset kaipaavat enemmän keskustelua, toiset apua arjen askareissa, kodinhoidossa tai lääkehoidon toteuttamisessa. Yksikössä tehdään aktiivista yhteistyötä myös muiden tahojen, kuten oppilaitosten kanssa. Asiakkaita on monesta eri sukupolvesta, ja mukavat ohjaajat, rento yhdessä tekeminen sekä mielekäs ryhmätoiminta luovat positiivisen otteen arkeen. Tavoitteet asetetaan yhdessä, eikä ketään jätetä yksin.

Harrastuksia ja ryhmätoimintaa

Kombon lähellä on paljon mahdollisuuksia harrastaa, kuten Pyynikin maastot, uimaranta, ulkokuntosali, minigolf ja padel-kenttä. Myös tapahtumat, galleriat, ja teatterit ovat lähellä, samoin palvelut, kuten lääkärit ja labrat. Palvelupakettiin voi liittää myös ateriat, jolloin sekä palvelu- että tukiasumisen asiakkaat voivat osallistua yhteisiin ruokailuihin joustavasti. Saunaan saa mennä vaikka neljä kertaa viikossa. Vuodenajat ja juhlat joulusta juhannukseen huomioidaan, ja yhteiset tilat koristellaan yhdessä.

Kombossa ei hoideta vain mieltä vaan asiakasta kokonaisuutena. Henkilökunnan työskentelyote on vahvistava ja keskusteleva, ja ryhmätoiminnan avulla tunteita käsitellään usein erilaisin keinoin. Ryhmätarjonta on monipuolista ja sopii moneen makuun: leivontaa, ulkoilua, liikuntaa, luonnossa liikkumista sekä keskustelua, lautapelejä, musiikkia, taidetta tai vaikka bingoa. Kombo on monen mielestä se kaikkein paras yksikkö!

 • Keskustassa lähellä luontoa
 • Neuropsykiatria ja DKT
 • GAS-toimintakykymittari
 • Kotikäynnit, työvalmennus
 • Leivonta, luonto, liikunta
 • Taide, musiikki, pelit

Monipuolinen keskustayksikkö

Entinen Pyynikin Panimon rakennus, jossa Kombon toimisto sijaitsee, on kodikas ja kaunis. Sata vuotta vanhan, persoonallisen rakennuksen historia näkyy kodin retrohenkisessä sisustuksessa. Toimistorakennuksen puolella toiminta on perinteisempää yhteisöllisyyttä – iltaa saatetaan viettää yhdessä tv:tä katsellen. Kombossa on turvallista asua.

Erityisesti nuorten suosiossa oleva, samassa pihapiirissä sijaitseva kerrostalo on suunniteltu asiakkaita varten. Sauna, asuinkerrosten pesutuvat ja viihtyisät aulat kruunaavat kokonaisuuden. Ohjaaja on läsnä, juttelemaan saa tulla vaikka kesken keittiöaskareiden. Kombo ei ole pelkkä kerrostalo, vaan iloinen ja yhteisöllinen yksikkö, jossa puhalletaan yhteen hiileen.

Asiakkaidemme ajatuksia Kombosta

Hyvä sijainti ja kulkuyhteydet, keskeisellä paikalla ja metsä lähellä.

Täällä on turvallista asua, eikä tarvitse olla yksin.