Avoperhe­kuntoutus

Avoperhekuntoutus on kuntouttavaa, moniammatillista ja intensiivistä kotiin tehtävää työtä. Sen tavoitteena on muun muassa tukea lapsen myönteistä kasvua ja kehitystä tukemalla vanhempia heidän kasvatustehtävässään ja arjessa selviytymisessään. Tavoitteena on myös motivoida, tukea ja sitouttaa koko perhe muutokseen kuntouttavalla, ohjauksellisella ja terapeuttisella työotteella.

Avoperhekuntoutusta tarjoavat yksiköt

Perhepalvelut – Meri-Lappi

Perhetyö on yhteistyötä perheen, nuoren ja lasten kanssa. Palvelussa etsimme yhdessä ratkaisuja arjen haasteisiin.

Perhepalvelut

  • Nahkurinkatu 9, 94100 Kemi
  • 050 320 7394
  • niina.tainio@treili.fi

Miten avoperhekuntoutus toimii?

Avoperhekuntoutus suunnitellaan vastaamaan perheen tarpeita ja työskentely tapahtuu tiiviissä yhteistyössä perheen, sosiaalityöntekijän sekä muun verkoston kanssa, sisältäen säännölliset, yhteiset palaverit.

Avoperhekuntoutustiimissä työskentelee perheterapeutti, joka vastaa työskentelyn terapeuttisesta kuntoutuksesta. Lisäksi tiimissä työskentelee perheohjaajia, jotka vastaavat perheohjauksesta. Työntekijöillämme on pitkä ja laaja-alainen osaaminen sosiaali- ja terveysalalta.

Terapeuttinen työskentely perheen kotona vahvistaa perheen vuorovaikutustaitoja, voimavaroja ja toimintakykyä. Tavoitteena on lapsen ja koko perheen hyvinvoinnin edistäminen. Avoperhekuntoutus on lapsilähtöistä, voimavarojen ja ratkaisujen löytämistä sekä muutoksesta parempaan.

Avoperhekuntoutuksen asiakkaaksi

Avoperhekuntoutuksen asiakkaaksi tullaan sosiaalitoimen kautta. Avoperhekuntoutuksen aloituksesta, tavoitteista ja työskentelyn kestosta sovitaan yhdessä perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa asiakassuunnitelmapalaverissa. Palvelu on perheelle maksutonta.

Kuka avoperhekuntoutusta tekee?

Avoperhekuntoutuksessa työntekijöillä on vahva ja monipuolinen ammattiosaaminen sekä vähintään sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto.

Perhepalvelumme

Jälkihuolto

Jälkihuolto on sijaishuollon päättymisen jälkeen tapahtuvaa nuoren tukemista ja ohjaamista arjen toiminnoissa ja itsenäisessä asumisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätäthän yhteystietosi, jos haluat että otamme sinuun yhteyttä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, voit myös soittaa numeroon 046 923 3827 (arkisin klo 10-14).

* pakollinen kenttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.