Lamminranta

 • Ikäihmisten palvelut
 • Vaakonkatu 20, 33270 Tampere
 • Kaisla 1.krs 044 515 0065, Lumme 1.krs 050 406 7847, Kilpukka 2.krs 050 350 9322, Ulpukka 2.krs 050 433 4158
 • lamminranta@treili.fi
 • 50 Paikkaa

Elina Häivälä

Liisa Reijonen

Värikäs ja iloinen Lamminranta

Tampereen Epilässä sijaitseva kaksikerroksinen Lamminranta on suunniteltu täysin asukkaiden ja palveluiden ehdoilla. Uusi 50-paikkainen ikäihmisten koti tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa. Samassa rakennuksessa toimii myös päiväkoti yli 50 lapselle – Lamminrannassa on yhteistiloja ja suuri piha, joiden tarkoituksena on saattaa lapset ja ikäihmiset yhteen niin ulkoilussa, ruokailuissa kuin juhlissa, vaikkapa nuotiokodassa grillaillen. Norjalaista kalastajakylää muistuttava kokonaisuus järvi- ja lampimaisemineen innostaa myös helppokulkuiseen ulkoilumaastoon.

Omista huoneista on pääsy suoraan yhteisiin tiloihin, ja tupien välillä vierailut ovat toivottuja. Värit, muodot ja selkeästi erottuvat tilat helpottavat muistisairaiden arkea ja lisäävät turvallisuutta, meillä ei ole yksitoikkoisia, pitkiä käytäviä. Valoisa Lamminranta terasseineen ja aidattuine pihoineen on paitsi viihtyisä, myös kuntouttavaa ja yhteisöllistä toimintatapaa vahvistava. Tuttu henkilökunta tukee asukkaan omatoimisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä yksilöllisesti. Lamminrannassa on hyväksyvä ja positiivinen ilmapiiri.

 

Muistisairaan näkökulmasta suunnitellut tilat

Lamminrannan laadukas, eloisa ja värikäs sisustus kattaa niin kotimaiset design-nojatuolit, pöydät ja tuolit kuin paloturvalliset tekstiilit. Upeat isustustaulut herättävät keskustelua toritunnelmista metsään ja merille. Huoneissa on valmiina vaatekaappi, hoivasänky, yöpöytä, verhot, valaisimet ja taulukiskot. Huoneet saa muuten sisustaa omilla kalusteilla, ja tilojen valaistus on suunniteltu vuorokausirytmin mukaisesti.

Lamminranta on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa. Yhteiset tilat ovat toiminnallisia, ja käytössä ovat niin kampauspisteet, jalkahoitopiste, saunatilat, takkatila, viihtyisä olohuone ja kodin sydämenä keittiö ruokailutiloineen.

Maukkaat ja monipuoliset ateriat ovat valmistuvat Lamminrannan omassa keittiössä ammattikokkien toimesta. Lamminranta suosii tamperelaisia ja kotimaisia tuotteita, ja myös leivonnaisia, kakkuja, piirakoita ja leipiä valmistetaan paikan päällä.

 • Tanssi, laulu, musiikki, leivonta
 • Sosiaalisen kanssakäymisen tukeminen
 • Tunteva- ja recovery -toimintamallit
 • Moniammatillinen saattohoito
 • Lääkäri ja apteekki
 • Kampauspiste, jalkahoitaja, baaritiski

Leikkiä ja kohtaamisia päiväkodin lasten kanssa

Päiväkoti lapsineen on osa arkea, lentosuukkoja lähetellään puolin ja toisin. Ikäihmisten ja lasten kohtaamiset ovat tunteita ja iloa pullollaan. Päiväkodin lisäksi yhteistyötä tehdään myös omaisten, Harjun seurakunnan ja esimerkiksi Tredun kummiluokan lähihoitajaopiskelijoiden sekä Ahjolan musiikkiryhmän kanssa. Lämminhenkinen ja salliva tunnelma tuo hyvää mieltä – asukkaat tempautuvat herkästi mukaan yhteislauluun tai tanssiin. Myös yhteiset leivontapäivät ovat suosittuja.

Kanssakäymistä muiden asukkaiden kanssa tuetaan hienotunteisesti. Myös vuodepotilaat saavat nauttia kauniista tiloista ja osallistua arjen toimintoihin – heidät voi siirtää sängyllä tupaan muiden joukkoon. Lamminrannan ideologian mukaan kaikki tulevat kuulluksi, ja haasteista huolimatta toivo ja ilo pirskahtelevat tekemisessä. Erittäin monipuolisesti koulutettu henkilökunta hallitsee niin ensiavun, ravitsemuksen kuin esimerkiksi lääke- ja saattohoidon.

Omaisten palautetta Treilin palveluista

Meillä on oltu erittäin kiitollisia ja tyytyväisiä äidin hoitoon!

Lue lisää Lamminrannasta: