Manse PP:n kummipelaaja Jasmin vierailulla Treilissä

Jasmin Andreasen

Treili aloitti viime vuonna yhteistyön tamperelaisen pesäpalloseuran, Manse PP:n kanssa. Yhteistyö jatkuu myös tänä vuonna teemalla ”Liike on lääke!”.

Liikunnan vaikutus positiiviseen mielenterveyteen on kiistaton. Käsitteenä positiivinen mielenterveys pyrkii siirtämään ajattelua pois sairaus- ja ongelmakeskeisyydestä.

Liikunnalla on mm. sosiaalisia ja psyykkisiä vaikutuksia, kuten yhteenkuuluvuuden ja ystävyyden tunteen lisääntyminen sekä liikunnan mielihyvää, miellyttäviä elämyksiä, iloa ja virkistymistä aikaansaava vaikutus. Liikunnan myötä kehittyy positiivinen kokemus pystyvyydestä, eli tunteesta että selviytyy asetetuista haasteista. Tämä puolestaan edistää minäkuvan ja omanarvon rakentumista.

Pesäpallossa sekä yksilösuoritukset että tiimityöskentely rakentavat joukkueen menestymistä. Myös mielenterveystyössä tarvitaan sekä yksilön omia voimavaroja että yhteisön tukea.

Kummipelaajan vierailu ilahdutti

Treilillä on kesän 2022 ajan oma kummipelaaja, juniori-ikäluokissa liki kaiken mahdollisen saavuttanut pesäpallon huippulupaus Jasmin Andreasen.

Jasmin kävi tutustumassa Teiliin sekä tapaamassa asiakkaita Koulukadulla jutustellen pesäpallosta sekä liikunnan merkityksestä. Jasmin kertoi pelanneensa pesäpalloa jo 14 vuotta, sillä hän aloitti lajin parissa jo kuusivuotiaana.

Raumalta kotoisin oleva Jasmin pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Manse PP:ssä. Yhteistyön myötä Treilissä seurataan nyt Mansen, ja erityisesti naisten superpesisjoukkueen menestystä kuluvalla kaudella. Treilin väki lähteekin elokuussa porukalla kannustamaan Jasminea Kaupin uudelle pesäpallostadionille.