tukiasumisen palvelut Treilillä

Tarjoamme kuntouttavia tukiasumisen palveluita mielenterveys- ja päihdeasiakkaille Tampereella. Tukiasuntojen ammattitaitoinen henkilökunta ohjaa asiakasta hänen kuntoutumisessaan kohti kokonaisvaltaista toipumista. Tukiasumisen yksiköissä rakennamme yhdessä rytmiä elämään ja tarjoamme tukea päivittäisistä askareista suoriutumiseen. Asumisen tavoitteena on, että kuntoutumisjakson myötä asiakas pystyy elämään arkea mahdollisimman itsenäisesti.

Tukiasumista tarjoavat yksiköt

Kombo

Kombo on yhdistetty palveluasumisen ja tukiasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Yhteisöllinen Kombo on lähellä Tampereen keskustaa ja Pyynikin harjumaisemia.

Mielenterveyspalvelut

 • Koulukatu 11 B, käynti myös Koulukatu 13 F, 33200 Tampere
 • 53 Paikkaa

Hämeenpuisto

Hämeenpuisto on yhdistetty palveluasumisen ja tukiasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Yksikkö sijaitsee vehreässä puistossa, Tampereen ydinkeskustassa.

Mielenterveyspalvelut

 • Hämeenpuisto 21 A, 33210 Tampere
 • 37 Paikkaa

Vilpuntupa

Vilpuntupa on tukiasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Vilpuntupa sijaitsee Tampereen Hervannassa, rauhallisella puistomaisella alueella lähellä palveluja.

Mielenterveyspalvelut

 • Vilppulanpolku 12 B, 33720 Tampere
 • 13 Paikkaa

Miten tukiasuminen toimii?

Tukiasumisessa asiakas vuokraa asunnon Treililtä ja hänen kanssaan määritellään tavoitteet ja toimenpiteet kuntoutumisjakson ajaksi. Kaikkien yksiköiden asunnoissa on oma kylpyhuone ja keittiö. Yksiköiden yhteiset tilat tukevat ryhmätoimintaa ja toipumista. Tukea ja ohjausta on saatavilla kotikäyntien ja muiden ohjaajan kanssa sovittujen tapaamisten muodossa.

Myös kattava ryhmätoiminta ja yhdessä tekeminen tukevat asiakkaan polkua itsenäiseen elämään. Kannustamme asiakasta myös kodin ulkopuoliseen toimintaan. Tampereen alueella on monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen, opiskeluun ja työtaitojen harjoittelemiseen.

Näin ohjaudut palveluun

Tamperelaiset

 • 1

  Ole ensimmäiseksi yhteydessä lääkäriisi, sairaanhoitajaasi tai sosiaalityöntekijääsi keskustellaksesi asumispalvelun tarpeesta.

 • 2

  Mikäli sinulle ei ole entuudestaan kontaktia sote-palveluun, varaa aika opiskelija- tai perusterveydenhuoltoon tai esimerkiksi sosiaalitoimeen.

 • 3

  Palvelutarpeen kartoitettuaan ohjaava taho tekee palvelupyynnön kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaukseen. Voit halutessasi esittää toiveen pääsystä Treilin palveluihin.

 • 4

  Yksikköön voi tutustua asiakasohjauksen ja asumispalveluyksikön kanssa ennen palveluun siirtymistä. Tutustumiskäynnin yhteydessä tehdään päätös palvelun aloittamisesta.

Muu kotikunta

 • 1

  Mikäli kotikuntasi ei ole Tampere, ole ensimmäiseksi yhteydessä lääkäriisi, sairaanhoitajaasi tai sosiaalityöntekijääsi keskustellaksesi asumispalvelun tarpeesta.

 • 2

  Ohjaava taho käynnistää asumispalveluun siirtymisprosessin kotipaikkakunnaltasi Tampereelle. Voit halutessasi esittää toiveen päästä Treilin palveluihin.

 • 3

  Kotikuntasi ohjaava taho ottaa yhteyttä Treilin mielenterveyspalveluiden vastuuhenkilöön tutustumiskäynnin sopimiseksi.

 • 4

  Tutustumiskäynnin yhteydessä tehdään päätös palvelun aloittamisesta. Muutto palveluun mahdollistuu maksusitoumuksen myöntämisen jälkeen.

Treilin mielenterveyspalvelut

Treilillä on aina tilaa hyville osaajille

Meillä on hyvä olla töissä. Kun teet jotain mistä pidät, pääset loistamaan. Olit sitten kiinnostunut keikkatöistä mielenterveyspalveluissa tai ikäihmisten asumispalveluista, ota yhteyttä. Keskustellaan yhdessä siitä, mitä toiveita sinulla on, ja mitä voimme tarjota. Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae mukaan!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätäthän yhteystietosi, jos haluat että otamme sinuun yhteyttä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos sinulla on mitä tahansa Treiliin liittyvää kysyttävää, voit myös soittaa numeroon 046 923 3827 (arkisin klo 10-14).

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.