Opiskelijahelppari tukee opiskelijoiden mielenterveyttä – Pop up -pisteen avajaiset Hervannassa!

Opiskelijahelppari

Tiistaina 27.8. aukeava Opiskelijahelppari on matalan kynnyksen palvelu, jossa opiskelijat saavat apua jaksamisen haasteisiin ja tukea mielen hyvinvointiin. Opiskelijat voivat poiketa Hervannassa sijaitsevaan pop up -pisteeseen aikaa varaamatta.

Tamperelainen mielenterveystyön asiantuntija Treili Oy avaa palvelun, jossa opiskelijoille tarjotaan maksutonta keskusteluapua ja yksilövalmennusta mielenterveyden haasteisiin. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASin ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n kanssa.

– Tarve Opiskelijahelpparille on olemassa. Myös julkisessa keskustelussa puitu vahvasti opiskelijoiden mielenterveyden haasteita. Haluamme Opiskelijahelpparin avulla puuttua ongelmiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja auttaa nuoria ennaltaehkäisevästi, palvelun johtaja Sanna Miettinen Treililtä kertoo.

Myös Tampereen ylioppilaskunnassa TREY:ssä ollaan huolissaan opiskelijoiden jaksamisesta ja tieto palvelusta on otettu innolla vastaan. TREY liittyy syksyllä mukaan Opiskelijahelpparin yhteistyöverkostoon.

– On hienoa, että erilaisia matalan kynnyksen palveluita kehitetään ja opiskelijoiden hyvinvointiin panostetaan. Opiskelijoiden mielenterveyteen on syytä kiinnittää jatkossa enemmänkin huomiota, TREY:n varapuheenjohtaja Paavo Antikainen kommentoi.

Jo ensimmäinen keskustelu voi auttaa

Opiskelijahelppari on avoinna tiistaisin ja torstaisin kolmesta kuuteen, jolloin paikalle voi tulla aikaa varaamatta. Miettinen kannustaa opiskelijoita poikkeamaan rohkeasti, jos arki tuntuu välillä raskaalta.

– Monet miettivät uskallanko tai kehtaanko tulla, mutta Opiskelijahelpparin hyödyntämiseen ei tarvitse olla mitenkään vaikeassa tilanteessa. Jos esimerkiksi jännittää tai ahdistaa, se kuuluu normaalielämään. Joskus tekee kuitenkin hyvää, kun asiasta puhuu ulkopuolisen kanssa. Yhdessä voimme miettiä miten jatketaan eteenpäin, Sanna Miettinen rohkaisee.

Miettisen mukaan positiivisten ajatusten vahvistuminen voi alkaa jo ensimmäisen keskustelukerran jälkeen, toisinaan tarvitaan useampia käyntejä. Opiskelijahelpparissa tarjottavassa yksilövalmennuksessa tapaamiskertoja on viidestä kymmeneen.

– Yksilövalmennuksessa haemme yhdessä uusia keinoja arjen selkiyttämiseksi. Valmennus on hyvin konkreettista apua siihen, miten kokonaiskuormitusta vähennetään ja opiskelu saadaan rullaamaan, Miettinen sanoo.

Opiskelijahelppari sijaitsee Hervannassa TOASin tarjoamassa asunnossa, jotta palvelu olisi mahdollisimman hyvin opiskelijoiden saavutettavissa.

– Haluamme olla mukana tukemassa opiskelijoiden sujuvaa arkea. Opiskelijahelppariin panostaminen on hyvä keino osallistua koko yhteiskuntaa koskevaan asiaan, TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski sanoo.

Jos paikanpäälle Hervantaan saapuminen on hankalaa, Opiskelijahelpparilla on myös nettisivut, joiden kautta opiskelija voi ottaa yhteyttä. Ne löytyvät osoitteesta www.opiskelijahelppari.fi.

Avajaisiin kaikki tervetulleita

Pilottimallilla toteutettava Opiskelijahelppari on avoinna puolen vuoden ajan. Tällä hetkellä palvelu toteutetaan toimijoiden omana investointina, mutta yhteistyökumppaneita toivotaan lisää.

– Pilotissa todennetaan palvelun tarpeellisuus ja toimivuus. Toivomme mukaan lisää toimijoita, jotta Opiskelijahelppari saadaan pysyväksi palveluksi Tampereelle, Treili Oy:n toimitusjohtaja Leena Lehtonen kertoo.

Opiskelijahelpparin avajaisiin ovat kaikki tervetulleita tutustumaan toimintaan ja työntekijöihin.

Avajaisia vietetään tiistaina 27.8. klo 15–18 osoitteessa Vaajakatu 5 A 22, 33720 Tampere.

Lisätiedot:

Avajaisissa on tavattavissa kaikki Opiskelijahelpparissa työskentelevät mielenterveyden ammattilaiset.

 Sanna Miettinen
palvelun johtaja
Treili Oy
sanna.miettinen@treili.fi
010 526 6030

Leena Lehtonen
toimitusjohtaja
Treili Oy
leena.lehtonen@treili.fi
010 526 6007

Treili Oy on suomalainen sosiaalialan pioneeri, joka tarjoaa mielenterveys- ja päihdepalveluita, ikäihmisten palveluita, perhepalveluita sekä työyhteisöjen koulutus- ja kehittämispalveluita. Kehitämme jatkuvasti uusia, entistä joustavampia palveluja elämän eri tilanteisiin. Inhimillinen kohtaamisen taito, yksilön arvostaminen ja työmme korkea laatu takaavat, että meillä kaikki voivat hyvin. Treili Oy:n omistaa Sopimusvuorisäätiö sr.

 

Kirsi Koski
toimitusjohtaja
TOAS
kirsi.koski@toas.fi
050 330 2103

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS vuokraa ja rakennuttaa koteja opiskelijoille. Haluamme helpottaa opiskelijoiden arkea tarjoamalla laadukkaita ja tasokkaita koteja koko opiskelun ajaksi hyvältä sijainnilta ja kohtuuhintaan.

 TOASilla on yhteensä noin 6300 asuntoa, joissa on asuntopaikkoja lähes 10000. TOAS on Suomen vanhin opiskelija-asuntoyhteisö. Vuonna 2018 säätiön liikevaihto oli 47,0 milj.€ ja taseen loppusumma oli 310,0 milj.€.