Treili avaa ovet joulunuorille

Treili kannustaa nuoria tutustumaan hoiva-alan sekä suurtalouskeittiön työtehtäviin tarjoamalla nyt ensimmäistä kertaa työtä 14–17-vuotiaille koululaisille tulevana jouluna.

Treilillä on ollut jo useana kesänä kesänuoria Tutustu ja tienaa -harjoittelussa. Tänä vuonna tarjottiin kaikille viimekesäisille nuorille harjoittelumahdollisuus myös joulun ajaksi. Treilin hoivakoteihin tulee yhteensä 12 kesänuorta luomaan joulun tunnelmaa ja avustamaan henkilökuntaa jouluaatoksi ja joulupäiväksi. Nuorten on helppo solahtaa nopeasti asukkaiden seuraksi, sillä kodit ovat heille jo ennestään tuttuja.

Kaikilla asukkailla ei ole omaisia, tai omaisilla ei ole mahdollisuutta tulla tapaamaan läheisiään joulun aikaan, joten joulunuoret tuovat tervetulleen piristyksen koteihin seurustellen, joulutunnelmaa luoden ”tonttuillen”, sekä avustavia tehtäviä tehden.

Treilin keittiölle tulee harjoittelija välipäiviksi tutustumaan suurtalouskeittiön työtehtäviin. Keittiöllä pääsee osallistumaan moninaisiin avustaviin keittiötehtäviin, kuten tiskihuoltoon, salaattien tekoon sekä leipomiseen.

Mieluisan tekemisen sekä työkokemuksen lisäksi joulunuoret saavat viiden tunnin työpäivistä tuntuvan rahallisen korvauksen. Nuorten palkkaaminen Treilille tuo iloa ja merkityksellisiä kohtaamisia niin asukkaille, henkilökunnalle kuin nuorille itselleen.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo siitä, että Treili Oy tuottaa liiketoiminnallaan yhteiskunnallista hyvää. Liikevoittomme käytetään asiakkaidemme ja henkilöstömme hyvinvointiin sekä palveluidemme kehittämiseen. Vastuullisuus kulkee käsi kädessä arvojemme kanssa: inhimillinen kohtaamisen taito, yksilön arvostaminen, työmme korkea laatu ja uudistusmishalu. Haluamme omalta osaltamme pitää huolta yhteiskuntamme jäsenistä.

Kirjoittaja

Mirva Leppälaakso