Uusi yksikkö Santalahti aloittaa toimintansa huhtikuussa

Mielenterveystoimialan uusi, 30-paikkainen nuorille suunnattu asumispalveluyksikkö Santalahti avaa ovensa huhtikuussa. Kyseessä on uudenmuotoinen palvelu, joka on räätälöity Santalahteen vastaamaan tämän hetken mielenterveys- ja päihdepalveluiden haasteisiin.

Santalahti tarjoaa yhteisöllistä asumista mielenterveys– ja päihdepalveluita käyttäville nuorille aikuisille. Yksikkö sijaitsee Tampereen ydinkeskustan tuntumassa, kehittyvässä kaupunginosassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Rakennus on 4-kerroksinen kerrostalo, jossa on 30 asuntoa. Lisäksi yksikössä on yhteisiä tiloja yhteisöllisyyden tukemiseksi. Palveluna Santalahti sijoittuu yhteisöllisen asumisen ja tukiasumisen välimaastoon.

Santalahdessa nuoria autetaan itsenäiseen asumiseen ja arjen hallintaan liittyvissä haasteissa. Tarvittava tuki suunnataan asiakkaan omaan asuntoon, ja jokainen asiakas huolehtii omasta ruokahuollosta itse ohjaajien tuella. 

Ympäröivä asumisyhteisö tarjoaa nuorelle yhteisöllistä vertaistukea, erilaisia ajanviettomahdollisuuksia sekä ystävyyssuhteita, jotka jatkuvat toivottavasti kauan vielä palvelun päätyttyä, nuoren jatkaessaan itsenäisesti elämäänsä.

Moniammatillinen työryhmä (sairaanhoitaja, sosionomi, lähihoitajia) on paikalla joka päivä klo 18.00 saakka.